The Rolling Stones se autointituleaza cea mai mare trupa din rock, dar cu siguranta au fost la inaltimea acestei idei. Grupul format din Mick Jagger, Keith Richards, Bill Wyman, Charlie Watts si Ian Stewart (precum si Brian Jones, care a fost concediat si ulterior inlocuit de Mick Taylor, care la randul sau a fost inlocuit de Ronnie Wood) este plin de zvonuri si anecdote care ii clasifica drept una dintre cele mai controversate si memorabile trupe rock din istorie.

In plus, acestia sunt activi in industria muzicala de atat de mult timp, incat era de asteptat ca pana acum sa culeaga deja diferite povesti despre momentele extravagante pe care le-au trait. Amintiti-va doar ca atunci cand si-au sarbatorit 50 de ani de concerte in 2012, Rolling Stones acumulasera deja nici mai mult, nici mai putin de 40 de turnee.

Printre toate acestea, exista multe anecdote care au ramas in istorie din diferite motive. Aici ne amintim de cateva, sperand ca intr-o zi ii vom putea revedea pe scena, desi acest lucru s-ar putea sa nu fie posibil.

Cand au fost interzisi de la Blackpool pentru unul dintre concertele lor

Blackpool este un orasel din Anglia, unde Rolling Stones au fost interzisi pentru o vreme, deoarece la unul dintre concertele lor din 1964, haosul a pus stapanire pe public. Sute de spectatori au incercat sa intre pe scena, ceea ce a provocat lovituri, sticle sparte si 50 de rani care au ajuns la spital.

Cand conacul Playboy aproape ca a ars

In timpul unuia dintre turneele lor, Rolling Stones au decis sa ramana la conacul Playboy la invitatia lui Hugh Hefner insusi. Intr-o iesire de noapte, Keith Richards a intrat in baie pentru a consuma diferite droguri, provocand un incendiu in loc. Cateva minute mai tarziu, un grup de muncitori a trebuit sa vina sa stinga focul pentru ca deja iesea fumul pe ferestre si pe sub usa baii.

Cand Keith Richards a inhalat cenusa tatalui sau

Keith Richards este unul dintre cele mai excentrice personaje din lume. Se spune ca el a scris odata un cantec pentru Rolling Stones in somn si apoi a uitat totul, se spune ca a avut un comutator de sange in 1973, ca sa poata scoate drogul din corp si sa plece in turneu si se spune ca odata a inhalat cenusa tatalui sau. Desi unele dintre aceste subiecte sunt zvonuri, despre tatal sau este adevarat. El insusi a acceptat ca a facut-o o data, pentru ca stia ca tatalui sau nu i-ar pasa.

Romantele cu Mick Jagger

Mick Jagger trebuie sa fie unul dintre cei mai atragatori rockeri din istorie. Stilul sau remarcabil, atitudinea si gesturile sale, precum si capacitatea de a-si adapta aspectul in timp, il fac de neegalat din punct de vedere al aspectului fizic. Si asta este cunoscut de multe femei (si de asemenea de barbati). Lista de romane pe care Mick Jagger le-a cultivat in timpul turneului include Madonna, Carla Bruni, Tina Turner, Milla Jovovich, Uma Thurman si Brigitte Bardot. Se zvoneste chiar ca a avut o aventura cu David Bowie.

Au fost chiar crime la concertele lor

In 1965, in timpul unui festival de muzica in care cantau Rolling Stones, un tanar a fost ucis de membrii Hell’s Angels, motociclisti pe care trupa i-a angajat pentru a-si asuma responsabilitatea pentru securitatea evenimentului. Din cate se pare, a avut loc o altercatie in care nu era clar daca tanarul incerca sa atace banda sau nu, dar, la indoieli, a fost ucis de motociclisti. Jagger nu a ezitat sa sublinieze vinovatia trupei si au vrut sa riposteze. Motociclistii au incercat sa-i puna capat vietii in razbunare, atacandu-i resedinta din Long Island cu o barca cu motor.

Cand Keith Richards a cazut dintr-un palmier si au fost nevoiti sa-i anuleze concertele

Cand Keith Richards avea deja 62 de ani, a decis sa se catere intr-un palmier in timpul vacantei sale de familie in Fiji. Facand acest lucru, a alunecat si a suferit o comotie cerebrala minora, pentru care a trebuit sa mearga la spital, iar Rolling Stones a trebuit sa-si anuleze concertele planificate. Dupa incident, Richards a spus ca lectia pe care a invatat-o a fost sa nu stea pe un palmier.

Dezaprobarea cenzurii

The Rolling Stones ura cenzura. De aceea, atunci cand Mick Jagger a fost rugat intr-o emisiune de televiziune sa schimbe versurile uneia dintre melodiile sale pentru a o face mai subtila, nu a ezitat sa faca un gest de dezaprobare in fata telespectatorilor.