Din nefericire, tot mai multi dintre noi, ne plangem de dureri de spate. Acestea poti fi cauzate de o pozitie incorecta pe scaun sau in timpul sofatului, o pozitie proasta in timpul somnului, ridicarea de mari greutati, de tocurile prea inalte sau de statul in picioare pentru mult timp. Oricare ar fi cauza, trebuie sa scapam de aceste dureri neplacute, care pot interveni oricand. newspad.ro iti sugereaza 5 remedii. Tu pe care o vei incerca?

  1. Exercitii fizice. Atunci cand te doare spatele parca nici din pat nu ai vrea sa te ridici. Insa daca vrei ca durerile sa treaca mai repede va trebui sa faci cateva exercitii usoare. Citeste aici despre exercitiile recomandate in cazul durerilor de spate. Pe langa acele exercitii mai poti incerca inotul, plimbatul pe jos in parc sau cu bicicleta.
  2. Cald si rece. Pentru durerile care iti apar subit, cea mai buna este gheata. Ia cateva cuburi de gheata, sparge-le si infasoara-le intr-un prosop pe care sa il tii pe locul dureros. Dupa 2-3 zile de gheata, si daca durerea inca persista, treci la prosoapele inmuiate in apa fierbinte pe care sa le pui pe locurile dureroase. Gheata ajuta la eliminarea inflamatiei, in timp ce apa fierbinte relaxeaza muschii.
  3. Salteaua. Iti mai aduci aminte de saltelele acelea vechi pe care dormeau bunicii? Erau foarte tari, iar asta este exact ce iti trebuie in cazul durerilor de spate. Daca nu poti dormi din cauza durerilor de spate, sau te trezesti cu dureri, cel mai bine ar fi sa iti schimbi salteaua pe care dormi cu una mai tare. Daca nu vrei asta, atunci incearca sa dormi pe jos cateva nopti (pune doar o pilota pe podea si dormi pe aceasta).
  4. Radacina de Gheara Diavolului. Gasesti aceasta planta la farmaciile naturiste si este foarte indicata impotriva durerilor de spate. Se cumpara praf sau picaturi de Gheara Diavolului si se inghit cam 1.200 mg pe zi. Inainte de a lua acest tratament va trebui sa consulti medicul, deoarece planta ar putea altera efectele altor medicamente.
  5. 5. Unguent de tataneasa. Tataneasa are efecte antiinflamatorii, excelente pentru durerile de spate. Cumpara un unguent cu extract de tataneasa si aplica-l pe zona dureroasa de 2 ori pe zi. Planta are compusi alcaloizi care pot afecta ficatul, asa ca nu inghiti niciodata unguentul si utilizeaza-l maxim 10 zile pe pielea fara arsuri sau rani.