Majoritatea barbatilor sunt circumcisi

Acest lucru nu este adevarat. De fapt, mai putin de o treime din populatia barbatilor la nivel global sunt circumcisi. America este singura tara in care se realizeaza frecvent circumcizii, fara motive religioase. In Europa sau Canada, circumciziile sunt foarte rare, aproximativ 5% din barbati fiind supusi acestei mici interventii atunci cand sunt copii.

Igiena intima este mai usoara

Circumcizia nu imbunatateste igiena masculina. Studiile in acest domeniu au aratat ca atat barbatii circumcisi, cat si cei necircumcisi au o igiena la fel de buna, daca au grija de acest lucru.

Circumcizia previne infectiile urinare

Nici acest fapt nu este demostrat stiintific. Chiar exista cateva studii care spun ca nu exista nicio legatura intre circumcizie si infectiile care pot aparea la nivelul tractului urinar. In plus, infectiile urinare sunt foarte rare la baietii mici (aproximativ 1%).

Circumcizia este recomandata de medici

De fapt, circumcizia este o operatie mai mult estetica decat practica. Medicii nu recomanda aceasta interventie pentru tratarea afectiunilor medicale. In majoritatea cazurilor, circumcizia este o decizie a parintilor din motive religioase sau culturale.

Circumcizia este simpla si inofensiva

De obicei, circumcizia este efectuata la cateva zile dupa nastere, la cererea parintilor celui mic. Facuta mai tarziu, circumcizia este o procedura dureroasa si traumatizanta pentru orice barbat. Prin aceasta interventie se indeparteaza un volum mare de tesut sanatos si erogen. Preputul contine o multime de terminatii nervoase si de sange, fiind partea cea mai sensibila a penisului si facand actul sexual mai satisfacator.

Mai mult, preputul are rolul de a proteja penisul de germenii din mediu, care pot cauza infectii si iritatii. Circumcizia se poate face cu sau fara anestezie locala (la bebelusi nu este indicata anestezia), insa dupa interventie durerea poate persista cateva zile.