O contributie substantiala la mocirla morala si degradarea nationala, cu grave consecinte asupra psihicului colectiv romanesc o au stirile de televiziune de la ora cinci si mai ales emisiunile de pseudo-divertisment de la televiziunile comerciale. Sa nu ne mai miram ca s-a ajuns in popor ca etalon politic Dan Diaconescu, Marinescu-Bideu sau Talmaceanu. La alienarea mentala a poporului roman contribuie din plin emisiunile de televiziune si stirile de la ora cinci despre crime, violuri si accidente.

S-a ajuns ca modelele populare sa fie politicienii ticalosi si asistentele de televiziune, prosituate sub acoperire. Si ne mai miram ca poporul nostru si-a pierdut simtul valorilor. E halucinant ce se intampla azi in scoliile din Romania, unde drogurile, bataile si concupiscenta fac ravagii. Pseudo-modelele pe care le urmeaza elevii sunt luate din emisunile cu Maruta, Simona Gherghe, Madalin Ionescu, din “Nora pentru Mama”, cu Mantea, Botezatu, Velea sau Capatos. Visul tinerilor e cum sa vorbeasca pornografic apud Oana Zavoranu sau cum sa se certe public ca Laura Lavric cu sora-sa.

Televiziunile comerciale in goana lor dupa rating au ajuns o hazna publica din care se adapa inspre distrugere noile generatii de tineri romani. Si ne mai miram ca peste 80% dintre elevii nostri nu mai sunt in stare sa-si ia Bacalaureatul. Deja nu ma surprinde decaderea intelectuala a romanilor care urmaresc cu sfintenie aceste emisiuni letale pentru suflet si psihic. La tara si in cartierele periferice OTV, Kanal D, Cancan TV sau Pro TV sunt primele optiuni pe telecomanda. Televiziunea a ajuns sa promoveze o barfa ieftina generalizata in societate. Nu ma mira ca pe site-uri cele mai accesate stiri sunt cele despre crime, accidente si cu femei goale. Chiar si cei cu studii superioare au ajuns sa acceseze stiri ieftine decat sa citeasca un articol de opinie sau care te pune sa gandesti si sa urmareasca emisiuni de pseudo-divertisment, un fel de prostitutie mentala.

Eu incerc sa ma salvez moral urmarind tot mai des filme artistice cu substrat cultural, documentare de pe National Geographic, History, Trinitas sau Discovery, dar cateodata schimband canalul mai vad fara sa vreau injuraturile lui CV Tudor la adresa Oanei Zavoranu sau aberatiile Monicai Gabor despre Irinel Columbeanu. Nu mare mi-a fost mirarea sa aflu ca prieteni de-ai mei au renuntat definitiv la televizor, pe care l-au scos din casa. Seara prefera sa citeasca o carte, sa asculte rugaciuni la radio, sa mearga la teatru, opera sau la un concert la filarmonica. Sigur ca eu nu o sa renunt la televizor, dar trebuie sa gasesc o solutie tehnica sa blochez canale cu emisiuni diavolesti. Pana la urma si CNA ar trebui sa opreaasca stirile cu accidente si crime filmate LIVE explicit, care se dovedesc letale pentru pshihicul colectiv, conform unor studii stiintifice. Statul ar trebui sa ia masuri de asanare a junglei emisiunilor de divertisment pana nu e prea tarziu, cand o sa ajungem un popor de retardati mintali excitati la jongleriile cretine ale lui Dan Diaconescu, de tembelismele de pe Kanal D sau de clonele lui Capatos si asistentele – prostituate de la Cancan TV. De Ionut Tene – NapocaNews