Eyelinerul poate ajuta ochii sa iasa in evidenta sau sa arate mai mari si poate chiar sa le schimbe forma. Chiar daca nu ati mai purtat niciodata creion de ochi, tot ce trebuie este o mica practica pentru a va machia la nivelul urmator!

Folositi o captuseala pentru creion pentru un aspect usor natural sau murdar. Creioanele sunt usor de aplicat, deoarece le folositi ca la orice alt creion. Puteti aplica usor creionul pentru un aspect subtil, natural sau puteti sa-l murdariti creionul pentru a crea ochi fumurii sau dramatici. De asemenea, nu va va patrunde in ochi, asa cum pot face captuselile lichide.

Atunci cand utilizati o captuseala pentru creioane, va trebui sa va ascutiti sau sa va tociti ocazional creionul.

Captuseala lichida creeaza linii netede, pline si un aspect precis

Puteti gasi captuseala lichida fie intr-un stilou, fie intr-un flacon cu o perie. Pentru a-l utiliza, pur si simplu desenati pe liniile dvs. si completati orice goluri cu o a doua aplicatie de captuseala. Puteti crea o gama larga de linii, de la linie lichida, de la linii subtiri, naturale la aspect dramatic.

Stilourile lichide sunt foarte usor de utilizat.

Daca utilizati un flacon si o perie, este posibil sa fie necesara o anumita practica pentru a invata cum sa utilizati linia de lichid.

Incercati gel liner daca doriti sa trasati linii dramatice

Linia de gel vine intr-o oala impreuna cu o perie mica. Formula sa mai groasa arata minunat pentru aspectele dramatice, precum ochi si aripi de pisica. Peria il face usor de utilizat.

Puteti folosi alte perii cu captuseala. Este posibil sa gasiti ca o perie unghiulara functioneaza cel mai bine pentru aplicarea captuselii.

Agitati captuseala

Pentru a va asigura ca captuseala lichida este bine amestecata, va trebui sa agitati sticla. Asigurati-va ca capacul este fixat mai intai si apoi agitati linia de lichid pentru cateva secunde. Cand sunteti gata, desurubati capacul si scoateti peria din sticla.

Daca peria pare sa aiba prea multa captuseala, glisati-o peste marginea sticlei de captuseala.

Incepeti la mijloc

Asezati peria pe linia superioara a genelor, astfel incat sa fie cat mai aproape posibil de gene. Apoi, incepeti sa aplicati creionul de ochi pe linia superioara a genelor. Mutati-va spre marginea exterioara a liniei genelor.

Daca sunteti ingrijorat de obtinerea unei linii uniforme, va puteti alinia mai intai linia superioara a genelor cu creion si apoi treceti peste aceasta linie cu captuseala lichida.

Umple golurile

Dupa ce ati terminat de captusit coltul exterior, aliniati marginea interioara a liniei superioare a genelor si conectati aceasta linie cu prima linie pe care ati facut-o. Folositi miscari mici pentru a va conecta liniile si completati-le dupa cum este necesar, astfel incat sa aveti o linie solida si uniforma pe linia superioara a genelor.

Daca faceti o greseala, inmuiati un tampon de bumbac in ulei lichid si folositi varful tamponului de bumbac pentru a-l repara. Puteti sterge excesul de captuseala sau chiar si o margine stramba.

Urmati linia inferioara a genelor pentru un aspect inaripat

Aripile sunt optionale cu captuseala lichida, dar adaugarea aripilor va poate intensifica aspectul. Daca doriti sa creati un aspect inaripat, urmati curba liniei genelor exterioare in sus, formand coltul exterior al pleoapei. Apoi, completati aripa dupa cum este necesar.

Incercati sa creati doar o aripa mica daca nu doriti sa aratati prea dramatic sau alegeti o aripa mai lunga pentru un aspect dramatic.

Puteti utiliza marginea unei carti de vizita pentru a va ajuta sa creati o linie dreapta pentru aripa. Asezati cartea de vizita pe marginea exterioara a pleoapei intr-un unghi si urmariti-o de-a lungul marginii cu captuseala lichida.

De asemenea, puteti utiliza banda pentru a crea aripi. Asezati o banda pe linia inferioara a genelor, astfel incat sa fie inclinata. Banda ar trebui sa fie chiar in sus impotriva marginii exterioare a liniei genelor inferioare si sa se extinda spre spranceana. Bandati ambele parti inainte de a aplica captuseala pentru a asigura o aplicare uniforma. Puteti inclina banda cat de mult sau cat de putin doriti, dar retineti ca o mai mare inclinare va arata mai dramatica. Daca doriti un aspect mai putin dramatic, reduceti cantitatea de inclinare a benzii.

Ascuti sau mata creionul tau, daca este necesar

Claritatea creionului pentru dermatograf va afecta modul in care arata dermatograful. Puteti crea o linie precisa, subtire, ascutind creionul sau puteti crea o linie mai rotunjita, mai groasa, tocind creionul.

Pentru a ascuti creionul, folositi un ascutitor pentru creion pentru creion, pentru a face creionul la fel de ascutit pe cat doriti sa fie.

Pentru a estompa creionul, frecati usor varful creionului pe un servetel pana cand ajunge la nivelul dorit de matitate.

Pregateste-ti creionul de captuseala

Pentru a va asigura ca captuseala creionului dvs. functioneaza fara probleme, va ajuta sa ajungeti la temperatura potrivita. Daca captuseala dvs. se simte greu, atunci ati putea dori sa o incalziti. Daca se simte moale, atunci s-ar putea sa doriti sa il racoriti. Un creion mai rece va oferi o aplicare mai moale si mai usoara. Un creion cald, care va fi moale, va oferi un aspect mai intunecat, mai pigmentat.

Pentru a va incalzi captuseala, porniti uscatorul de par la cea mai inalta setare si indreptati-l spre creionul de ochi pentru cateva secunde. Acest lucru va inmuia suficient captuseala pentru a-i conferi o consistenta asemanatoare gelului. Apoi, testati captuseala de pe incheietura mainii inainte de a o aplica pe ochi.

Pentru a va racori captuseala, incercati sa o asezati in congelator timp de aproximativ 10 minute inainte de a o aplica. Acest lucru va ajuta la prevenirea creionului creionului.

Tineti coltul exterior al pleoapei

Asezati degetele pe marginea exterioara a liniei genelor superioare si trageti usor spre exterior, astfel incat pleoapa sa fie incordata. Acest lucru va va ajuta sa va asigurati ca creati o linie dreapta uniforma de-a lungul liniei superioare a genelor. Poate doriti sa inchideti pleoapa in timp ce o trageti incordata.

Ridicati sprancenele, astfel incat pleoapa sa nu va blocheze deloc linia genelor.

De asemenea, poate fi util sa va sprijiniti cotul pe o masa sau un blat pentru a va mentine mana ferma.

Incepeti din coltul interior si lucrati peste

Incepeti sa va captusiti coltul interior al pleoapei si sa va deplasati catre marginea exterioara a pleoapei. Asigurati-va ca mergeti incet si utilizati linii scurte pentru a crea o linie uniforma.

Daca doriti sa va faceti ochii sa para mai mari si mai deschisi, atunci va recomandam sa aplicati o culoare mai deschisa doar la coltul interior al liniei superioare a genelor.  De exemplu, puteti utiliza o captuseala de culoare crem pe colturile interioare si o captuseala de culoare maro pe colturile exterioare. Utilizati o perie unghiulara pentru amestecare, daca combinati mai multe culori.

Luati in considerare captuseala stransa pentru un aspect mai natural

Daca doriti un aspect cu adevarat natural, atunci ati putea lua in considerare captusirea stransa a ochilor. Pentru a va strange ochii, aplicati creionul doar pe spatiile dintre genele de pe capacul superior.  Acest lucru va va accentua ochii fara a crea o linie dramatica.

Puteti strange linia superioara si / sau inferioara a genelor

Pentru un aspect si mai natural, incercati sa va captusiti strans ochii cu o nuanta neutra, cum ar fi maro deschis.

Liniati linia inferioara a genelor

Daca decideti sa va aliniati capacul inferior, asezati un deget pe marginea exterioara a capacului inferior si trageti-l incordat. Apoi, incepeti sa aplicati captuseala folosind curse scurte, la fel cum ati facut cu capacul superior.

Captusiti intreaga linie a genelor inferioare pentru un aspect dramatic. Captusirea intregii linii inferioare a genelor impreuna cu linia superioara a genelor va va face ochii sa para si mai dramatici, desi ii va face si sa para mai mici.

Indreptati doar jumatatea exterioara a liniei genelor inferioare pentru un aspect mai subtil. Puteti utiliza, de asemenea, o nuanta mai deschisa de creion de ochi pentru genele inferioare pentru a face efectul putin mai dramatic. De exemplu, puteti folosi o nuanta maro deschis pe linia inferioara a genelor.

Aplicati captuseala pe o parte a periei de captuseala

Linia de gel vine de obicei intr-o oala mica si veti avea nevoie de o perie de captuseala pentru ao aplica. Cand sunteti gata sa aplicati captuseala, desurubati capacul din oala si cufundati peria de captuseala in captuseala de gel, astfel incat doar varful sau marginea sa fie acoperite cu o captuseala de gel.