O modalitate placuta de a-si dezvolta creativitatea si poate inceputul unei noi pasiuni, pentru copilul dumneavoastra. 

Atelierele de teatru in limba engleza de la Teatrul Ion Creanga – Facem teatru!, coordonate de actrita Cliodhna Noonan sunt o buna optiune pentru copii talentati (7–10 ani). Atentie insa, inscrierile se mai fac pana pe 10 februarie.

Ca metoda principala de initiere in teatru este folosita povestirea, combinata cu improvizatia ori cu jocurile de rol. Se porneste de la un fragment citit, apoi copiii creeaza propriile lor povesti. Cursuri au loc la sala de repetitii de pe Bd. Magheru, sambata, (13:30–14:30),taxa de participare includzand si 3 invitatii la spectacolele teatrului. Important de stiut este faptul ca, daca copilului nu-i place, la sfarsitul primei sedinte, puteti solicita returnarea banilor.

Librariile Diverta organizeaza atelierele de lectura “Sambata citim impreuna”. Cei mici asculta povesti si sunt provocati la jocuri interactive, de la ora 16:00 (in Mall Vitan, Plaza Romania si Unirea). Tot in librariile Diverta, ei invata sa creeze personaje , in cadrul atelierelor de povesti Alizee, cu autoare de carti pentru copii Alina Darian (sambata, de la 11:30). Pe 21 februarie, participa si ilustratorul american Doug Cushman, care va ilustra impreuna cu copii povestea zilei.In ceea ce priveste pretul, notati ca, toate atelierele de la Diverta au intrare libera ( 5 –12 ani).

Cu experienta deja in materie de ateliere Alina Darian va propune un nou tip de atelier de poveste. De data aceasta, joaca luata ceva mai in serios. Cursurile sunt recomandate copiilor talentati, care vor sa invete si despre structurile narative sau cum pot realiza o banda desenata (6–12 ani, in grupe mici). Programul si pretul nu sunt inca stabilite (informatii: [email protected]).

Pentru “Diminetile de basm” de la Biblioteca I. Creanga copii nu se vor trezi cu greu, pentru ca au intalnire cu Alba ca Zapada. Actrita Magda Condurache le citeste copiilor ( 3– 6 ani) joia, de la 10:30, pe voci diferite si le raspunde la intrebari precum: de ce roade un personaj scoarta copacilor sau de ce altul cade in capcane. Biblioteca gazduieste lunar si atelierul Magia copilariei, coordonat de Valeria Voicu, grafician si ilustrator de carte. Urmatoarea intalnire are loc pe 21 februarie, la 10:00. Intrarea este libera (5–11 ani, [email protected]).

Muzeul National de Arta al Romaniei– Aschia nu sare departe de pensula. Un atelier despre familiile de pictori. Participantii picteaza naturi statice in detaliu. Spatiul artistic in care se desfasoara programele, Galeria de Arta Europeana a Muzeului constituie o adevarata oaza de inspiratie. Va puteti inscrie copilul (6–12 ani) contra sumei de 5 lei. ([email protected]).

Muzeul va mai invita si la o alta lectie de arta: atelierul ludic Pasarea ascunsa in piatra, o forma de initiere in opera lui Brancusi (4–14 ani). Urmatoarea intalnire are loc pe 28 februarie, ora 11:00, la Galeria de Arta Romaneasca (10 lei /sedinta, 314.81.19 )